Legater

Haslev Torvedag

Som formand for Haslev Torvedag siger jeg tusinde tak for det flotte legat!


”Foreningen af stadeholdere” på Haslev Torv blev etableret i november 2012 af 8 lokale småproducenter. I dag tæller foreningen 25 med-lemmer. Antallet af medlemmer gør det muligt hver markedsdag, at stille op med ca. 20 stader. De mange stader gør markedet levende og spændende, og rigtig mange af byens borgere finder vej til torvet lørdag formiddag.


Foreningen, som også populært kaldes ” Haslev Torvedag”, er en non-profit forening med det formål – ud over at varetage medlemmernes interesser - at bidrage til udvikling af handelslivet eller bylivet i Haslev – og dermed bidrage til en øget livskvalitet for borgerne i Haslev og opland.


Foreningens medlemmer afsætter alt fra Frugt, grønt, blomster, honning, ost, fisk, brød, smykker, livsstils ting til hjemmet, børnetøj, voksen beklædning, naturlig hudpleje produkter, massage og terapi. Endelig har vi levende musik. Der er således mange spændende ting at opleve på torvet den første lørdag i hver måned.


Vi arbejder for at gøre Haslev endnu mere spændende som handelsby, og på den måde få flere af byens borgere til at handle lokalt, og støtte op om lokale producenter og detailhandlende. 


Vi er derfor meget glade for legatet fra Fonden Præstø Brand og vi siger tusinde tak!  Legatet er en stor opmuntring for os og motiverer os til en yderligere arbejdsindsats frem mod vores mål.


Legatet gør det muligt for os, at realisere anden del af vores plan, som går ud på, hen ad vejen, at udstyre alle stader på Haslev Torvedag med ens markedspavilloner. Ideen med ens pavilloner, er at give Haslev Torvedag et seriøst og professionelt udseende. Som bekendt fik vi i foråret et legat fra Gisselfeld Kloster, som gjorde det muligt at anskaffe de første pavilloner. Fonden Præstø Brands legat er en stor hjælp til vores forening, og vi ser frem til at indkøbe og fordele 4 nye pavilloner til vores medlemmer. 


Tusinde tak for legatet!

- Henrik Liedecke (formand)


Studieophold i San Diego

”I’m gonna have to ask you to leave”. Jeg var lige ankommet til San Diego to timer tidligere. Jeg havde hele mit liv i bagagerummet af min lejede Toyota Camry og god opbakning på bankkontoen i form af økonomisk støtte fra Fonden Præstø Brand. Udmattet og spændt på hvad de næste to år ville byde på havde jeg sat mig ind på en bar i Ocean Beach for at overvinde jetlagget med en stor fadøl. Bartenderen pegede på et skilt med teksten ”We ID everybody” og da mit pas lå sammen med resten af bagagen i bilen måtte jeg forlade etablissementet.


Selvom det var en lidt hård start på mit ophold i San Diego, viste det sig heldigvis på ingen måde at blive toneangivende for hvordan resten af tiden skulle blive. Jeg fandt hurtigt et fint sted i Pacific Beach få blokke fra stranden og endnu tættere på bugten og Garnet Ave. Jeg købte mig en bil og en venlig sjæl på Craigslist gav mig alt hendes indbo, da hun alligevel skulle flytte. Det tog en uges tid, men så var jeg også klar til at begynde mine MBA studier på University of San Diego (”USD”).


Det første semester viste sig at være utroligt intenst med krav om hurtig indlæring i mange forskellige fag. Alle fagene var obligatoriske og da USD’s MBA program er cohort baseret, betød det, at jeg så rigtig meget til mine nye klassekammerater det første halve år. På den måde fik jeg også hurtigt et social netværk, der gjorde lektierne og gruppearbejdet sjovt og weekenderne endnu sjovere. Fagene var alle sammen værktøjsfag som grundlæggende finance, marketing, leadership, statistik, økonomi, etc. Andet semester var ligeledes primært obligatoriske fag dog færre og uden samme komprimerede skema. Tredje og fjerde semester var primært valgfag, hvor jeg valgte at fokusere på finance. Med tilstrækkelig mange finance fag opnåede jeg den officielle emphasis i finance. Undervejs mødte jeg mange dygtige professorer, som helt i tråd med USD’s politik om åbenhed mellem de studerende og professorerne, både blev mine karrierevejledere og private venner. Alt undervisning foregik i øvrigt på USD’s fantastisk smukke og hyggelige campus højt over resten af San Diego med udsigt over Mission Bay. Dertil kom to studieophold ved nogle af USD’s samarbejdsuniversiteter, hvilket USD tilskynder mere til end noget andet universitet i USA. Jeg læste således et fag på Hong Kong Baptist University og et fag på PUC i Rio de Janeiro. To meget fantastiske oplevelser som var utroligt velorganiserede og relevante for min MBA.


USD ligger lige nord for downtown San Diego tæt på Mission Bay og San Diego’s strande. Det er en helt utrolig dejlig by med godt vejr hele året rundt, en laid back atmosfære, masser af udendørsaktiviteter, masser af kulturelle aktiviteter, masser af naturoplevelser og i det hele taget masser af imødekommende mennesker. Jeg udnyttede alt dette så meget som muligt og gik bl.a. i surfskole og golfskole ved siden af studierne. Jeg løb rundt om bugten hver morgen og spillede fodbold hver søndag i den lokale fodboldklub. Lige meget hvad man har lyst til at lave, så kan det lade sig gøre i San Diego.


MBA uddannelsen viste sig også at give mig mulighed for at gøre lige hvad jeg havde lyst til efter jeg blev færdig. Pigerne på MBA programmets karrierekontor var meget hjælpesomme og godt connected igennem hele studiet. På den måde fik jeg et job på andet år af studiet hos en stor biotech virksomhed i Carlsbad. Det gav mig god erfaring inden for finance, som jeg aldrig havde arbejdet med før, og et meget attraktivt jobtilbud efter endt studietid. Jeg valgte dog at sige ja til et andet jobtilbud fra the Boston Consulting Group men på deres København kontor. Jeg startede på MBA uddannelsen for at blive i stand til at skifte karriere, og det lykkedes over alt forventning.


Når jeg ser tilbage, ser jeg tilbage på to af de bedste år af mit liv. Jeg ser tilbage på en masse ny læring, en masse fantastiske mennesker, og en masse sjove oplevelser. Når jeg ser frem, ser jeg frem til en verden af muligheder og åbne døre. Tusinde tak for støtten Fonden Præstø Brand.


- Filip Hermann